Please assign a menu to the primary menu location under menu

KeşfetSeyahat

Antalya’da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler!

Perge, Aspendos, Phaselis, Termessos ve Olimpos… Her biri birbirinden güzel, her biri birbirinden özel. Antalya’daki keşfedilmeyi bekleyen onlarca antik kent, buraya gelen seyahat severleri büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor. İşte Antalya’daki ören yerleri ve antik kentler hakkında merak ettiğiniz her şey…

Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’nın sadece denizi ile yetinmek burada tatil yaptım demek için asla yeterli olmaz. Yüzyıllar öncesinden kalan ve günümüzde halen koruma altında olan antik kentlerin havasını solumadan buradan ayrılmak ise şüphesiz büyük bir kayıp olacaktır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginlikleriyle de göz kamaştıran Antalya’da bu yaz antik kentlerin büyüleyici atmosferine kapılmaya hazın olun! İşte Antalya’daki tatilinizi daha keyifli hale getirecek birbirinden güzel antik kentler…

Aspendos

Roma dönemine ait en iyi korunmuş antik tiyatrolardan birine ev sahipliği yapan Aspendos, Antalya’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında gelmekte. Özellikle tarih ve kültür meraklıları için adeta gerçek bir hazine olan bu büyüleyici antik kent, şüphesiz Roma mimarisinin en iyi örneklerinden de biri. Yunan efsanesine göre şehir Truva Savaşı’ndan sonra Pamphylia’ya gelen kahraman Mopsos liderliğindeki Argive kolonicileri tarafından kurulmuştur. Günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmeyi başaran Aspendos Tiyatrosu ise zarif detayları ve olağanüstü akustiği ile günümüzde pek çok konser ve etkinliğe ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Tiyatronun dışında antik kentte keşfedilecek birçok yapı ve kalıntı bulunmaktadır. Tiyatronun etrafındaki agora ve kiliselerin dışındaki 15 kilometrelik basınçlı su kemeri ise Roma mimarisinin en önemli eserleri arasında sayılır. Aspendos’un aynı zamanda bölgede kendi adına madeni para bastıran ilk şehirlerden biri olduğunu da ayrıca hatırlatalım.

Aspendos Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu için Aspendos Antik Kenti’ne girişlerde Müzekart kullanılabilmektedir. Müze Kartınızı olmaması durumunda Aspendos Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 yılı için 200 TL‘dir.

Aspendos Antik Tiyatrosu Kaça Kadar Açık?

Aspendos Antik Tiyatrosu’nu her gün 08.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Perge

Antik bir Roma kenti olan Perge, tarihi ve arkeolojik zenginlikleriyle göz kamaştıran Antalya’daki antik kentlerden bir diğeridir. Antalya’nın doğusunda, Aksu ilçesinde yer alan Perge Antik Kenti, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan etkileyici kalıntıları ile ziyaretçilerini büyüleyici bir yolculuğa çıkararak, sizi Perge’nin zenginliği ve ihtişamı ile başbaşa bırakır. Şehir, iyi korunmuş bir stadyumun yanı sıra agora, Roma hamamları ve antik bir tiyatro gibi birçok kalıntıya ev sahipliği yapar. M.S 2. yüzyılda yapılan 15 bin kişilik tiyatro ise Aphrodisias Tiyatrosu’ndan sonra en iyi korunmuş eserlerden biridir. Tiyatronun altında ise alışveriş merkezi olarak kullanıldığı düşünülen 30 tane oda bulunmaktadır. Çevredeki kazılardan çıkarılan kalıntılar ise halen Antalya Müzesi’ndedir.

Perge Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu için Perge Antik Kenti’ne girişlerde Müzekart kullanılabilmektedir. Müze Kartınızı olmaması durumunda Perge Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 yılı için 200 TL‘dir.

Perge Antik Tiyatrosu Kaça Kadar Açık?

Perge Antik Kenti’ni haftanın her günü 08.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Termessos

Antalya’nın doğusunda, Toros Dağları’nın eteklerinde yer alan Termessos Antik Kenti’nin tarih sahnesine çıkışı şüphesiz Büyük İskender’in M.Ö 333’de kenti kuşatması ve Termessosluların güçlü bir savunma yaparak kenti teslim etmemesiyle olmuştur. Benzersiz konumu ve muhteşem kalıntılarıyla ziyaretçilerine büyüleyici bir keşif rotası sunan bu etkileyici antik kent, doğal güzellikleri ile de oldukça ünlü. Termessos’un en dikkat çekici özelliği ise 1050 metre yükseklikteki bir tepeye inşa edilen tiyatrosudur. Termessos’ta keşfedilecek diğer yapılar arasında ise antik hamamlar, agora, surlar ve anıtsal mezarlar bulunur. Antik kent, muhteşem Toros Dağları’nın eteklerine kurulmuş, ormanlık alanlarla çevrilidir. Yürüyüş patikaları boyunca doğa yürüyüşleri yapmak, kuş sesleri eşliğinde doğanın tadını çıkarmak için harika bir fırsattır. Antik kentteki yüksek noktalara tırmanırken dağın büyüleyici manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Termessos Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu için Termessos Antik Kenti’ne girişlerde Müzekart kullanılabilmektedir. Müze Kartınızı olmaması durumunda Termessos Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 yılı için 50 TL‘dir.

Termessos Antik Kenti Kaça Kadar Açık?

Termessos Antik Kenti’ni haftanın her günü 08.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Side

Antalya’nın doğu sahilinde yer alan Side, deniz kıyısında yer alan bir antik Roma kentidir. Bu eski liman şehri; güzel plajları, Roma dönemine ait kalıntıları ve etkileyici tiyatrosuyla da oldukça ünlüdür. Side’de ayrıca Apollo Tapınağı ve Roma hamamı gibi görülmesi gereken diğer yapılarda bulunmaktadır.

Side Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu için Side Antik Kenti’ne girişlerde Müzekart kullanılabilmektedir. Müze Kartınızı olmaması durumunda Side Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 yılı için 180 TL‘dir.

Side Antik Kenti Kaça Kadar Açık?

Side Antik Kenti’ni haftanın her günü 08.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Olympos

Olympos, Kemer ve Adrasan arasındadır. M.Ö 2. yüzyılda kurulan kent, 6. yüzyılda boşalmıştır. Ünlü Bellerophontes – Chimera savaşı da burada yapılmıştır. Chimera çevredekiler tarafından dağdan çıkan ve sürekli yanan doğal gaz nedeniyle Yanartaş olarak da tanınmaktadır.

Olympos Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu için Olympos Antik Kenti’ne girişlerde Müzekart kullanılabilmektedir. Müze Kartınızı olmaması durumunda Olympos Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 yılı için 180 TL‘dir.

Olympos Antik Kenti Kaça Kadar Açık?

Olympos Antik Kenti’ni haftanın her günü 06.30 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Phaselis

Rodoslular tarafından M.Ö 7. yüzyılda kurulan kent, doğu Likya’nın en önemli liman kenti olarak bilinir. Üç İskelesi bulunan antik kentin içinde 20 – 24 metre genişliğinde bir de cadde bulunmaktadır. Caddenin batı ucunda Hadrian geçidi, sağ ve sol yanlarında ise dükkanlar ve hamamlar bulunmaktadır. Kente kara ve deniz yolu ile ulaşmak mümkündür.

Phaselis Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu için Phaselis Antik Kenti’ne girişlerde Müzekart kullanılabilmektedir. Müze Kartınızı olmaması durumunda Phaselis Antik Kenti Giriş Ücreti 2023 yılı için 180 TL‘dir.

Phaselis Antik Kenti Kaça Kadar Açık?

Phaselis Antik Kenti’ni haftanın her günü 08.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.